Lízinghitelből akart menekülni, saját magával keveredett ellentmondásba

FMH - Félrevezette a fehérvári nyomozókat, ám lebukott az a férfi, aki a rendőrségen bejelentette autójának eltűnését. Később azonban kiderült: a gépkocsit ő adta el, hogy ily módon szabaduljon meg lízinghitelétől. Esete mostanság sajnos nem egyedi.

feol.hu

A Székesfehérvári Rendőrkapitányságra kedden ment be feljelentést tenni egy férfi, miszerint eltűnt VW Passat gépkocsija, amit három hete parkolt le Székesfehérvár, Semmelweis utcában. A sértett már a feljelentési jegyzőkönyv felvételekor ellentmondásba keveredett saját magával, a nyomozó keresztkérdéseire nem tudott egyértelmű válaszokat adni. Így a fehérvári rendőröknek egyből szemet szúrt, hogy feljelentése körül valami sántít.
 
A sértett által előadott történet szerint ő megvásárolt egy céget, ami lízingelte ezt az autót, és a cég megvételekor a lízinghitel a továbbiakban őt terhelte. Mivel azonban nem tudta fizetni a részleteket, a lízingcég el akarta vinni az autót. Az autó átadása kedden történt volna meg, de akkor az autónak már csak a hűlt helyét találta a parkolóban.
 
 A nyomozók a sztori elemeit egyből ellenőrizni kezdték, és kiderült, hogy egy szemtanú sem tudja alátámasztani a férfi által előadottakat a kocsi leparkolásával kapcsolatban. Miután ezzel a ténnyel szembesítették, beismerte, hogy az egész kocsilopást ő találta ki. Az autót - miután a hitelt valóban nem tudta fizetni - eladta. Vallomása szerint egy általa ismeretlen személynek.           
 
A fehérvári rendőrök a férfi ellen hatóság félrevezetése miatt feljelentést tettek az ügyészségen.   
 
Az eset nem egyedi. Az utóbbi időben egyre gyakoribb, hogy a lízingelők ehhez a „módszerhez” folyamodnak. A rendőrségen bejelentik, hogy az általuk lízingelt autót ellopták, miközben valójában ők azt jó áron továbbértékesítették, hogy így mentesüljenek a lízinghitel további törlesztése alól, és még ezen túl kárigényüket is bejelentik a biztosítótársaságok felé. A rendőrség meg nyomoz a fals bejelentés kapcsán. A nyomozóhatóság tapasztalata szerint a bejelentett gépkocsilopások jelentős része ilyen. Ezekben az esetekben azonban a bejelentővel szemben indul büntetőeljárás - figyelmeztet a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. Németh-Kész Mónika.
 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!