Helyzetjelentés az utakról

FMH - Az M3-as gödöllői csomópontjánál lezárták a Budapest felé vezető oldalon a lehajtó ágat, s egyéb helyeken is számítani lehet forgalomkorlátozó tényezőkre.

feol.hu

Kübekházán nagyszabású kulturális esemény kezdődik, ezért mától lezárják a bekötő utat mindkét irányban. A terelő utat jelzőtáblák mutatják. A korlátozás vasárnap estig tart.
 
Az M0-s autóúton a 13-as km-nél hidat javítanak, ezért mindkét oldalon két szűkített sávon halad a forgalom. A tehergépjárművek csak a külső sávot használhatják.
 
Az M3 autópályán Gödöllőnél az épülő M31-es csomópontját alakítják ki. A jelenlegi csomópont teljesen átépül, minden ág más nyomvonalra kerül, és új hidak is épülnek a pálya fölé. A 26–27 km között mindkét oldalon lezárták a belső sávot, a forgalmat sávelhúzással a külső és a leállósávba terelik. A munka miatt a gödöllői csomópontban a Budapest felé vezető oldalon lezárták a lehajtó ágat. Kerülni a bagi vagy a mogyoródi csomóponton keresztül lehet.
 
Komáromban, az 1-es főút 85–86-os km-e között vízvezetéket építenek, útszűkületen kell áthajtani.
 
 
A 3-as főúton
 
- Hatvanban kábeleket fektetnek, az 57-es km-nél leszűkül az útpálya,
 
- Miskolcon (a 181-es km-nél) vízvezeték építése miatt sávlezárásra kell számítani.
 
Egerben, a Mátyás király úton, a 25-ös főút 11-es km-nél áruházat építenek, egy sávot elkerítettek a forgalom elől. A korlátozás a hónap végéig tart.
 
Az 52-es főúton Solt és Dunaföldvár között felújítják a Kis-Duna hidat. Az 59-es km-nél csak egy sáv járható, jelzőlámpa szabályozza az áthaladást. A munka idejére 7,5 t súlykorlátozást és 2,5 m szélességkorlátozást vezettek be. A nagyobb járműveknek a dunaújvárosi Pentele híd felé kell kerülőt tenni. Ez a korlátozás szeptember végéig tart.
 
A 471-es főúton Hajdúsámsonban (9–13 km között) aszfaltozás okoz útszűkületet.
 
Kompközlekedés:

A balatoni komp a szántódi kikötőből 6.00 órától 23.20 percig jár, Tihanyból 6.20 perctől 23.40 percig, negyven percenként szállítja a járműveket.
 
A Tiszán Tiszakécske, Tiszabőg és Nagyrév között újra közlekedik a komp.

(forrás: Magyar Közút)
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!