Bulldogok piknikje: cel-ebek és gazdáik is eljönnek

Velence - Az ország egyik legnagyobb civil kutyásrendezvényét tartják június 12-e és 14-e között a Velencei-tavi Panoráma kempingben.

S. Töttő Rita

A most hétvégén megrendezendő  bulldogpiknik attól civil, mert nem kutyás szervezet rendezi, s attól a legnagyobb, mert nincs még egy olyan összetartó és széleskörű társaság, amelyet tényleg kizárólag kedvenceik szeretete tart össze. Ezen esetben a bulldog, amely noha első ránézésre nem kifejezetten bizalomgerjesztő típus, másodikra inkább dömper-szerű hortyogó gombóc, harmadikra pedig rájövünk, hogy egy végtelenül kedves és embercentrikus jószágról van szó, amelyik a hozzá hasonlóan jámbor, nyugodt gazdi mellett érzi igazán jól magát.
A székesfehérvári szervezők, Sólyom Attila és Horti Péter persze nem először rendezik meg a bulldogpikniket, ám eddig a megyeszékhely adott otthont a baráti találkozóknak. Mára azonban kiderült: olyan hatalmas az érdeklődés, annyian szeretnének részt venni az eseményen, hogy érdemes lett többnapossá alakítani azt, s levinni a tópartra. Az ország minden tájáról jönnek bulldogosok, híres emberek (és cel-ebeik), valamint  hétköznapiak épp úgy, s persze a fajta képviselői: angol, amerikai és francia bulldog, de várják a boxereket és a staffordshire-eket is. A június 12-től kezdődő, háromnapos  ottalvós-sátoros tóparti  ebparti példaértékű összefogás, érdemes ellátogatni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!