Rendőrkézre kerültek az alapi zsarolók

Alap - Lebukott az a pár, aki huzamosabb ideig zsarolt egy helybéli nőt. Az asszonynak összesen négymillió forint kára keletkezett, amiről a férje csak a rendőrségen értesült.

Kiss László

A pár huzamosabb ideig zsarolt egy alapi nőt, aki uzsorakamatra kapott tőlük pénzt - tájékoztatta lapunkat Németh-Kész Mónika, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Az adós - aki a férje tudta nélkül vette fel a kölcsönt - a kapott pénz többszörösét fizette vissza, az összeget házastársa bankszámlájáról emelte le. Később a nő ismét a párhoz fordult kölcsönért. Négyszázezer forintot kért, aminek fedezeteként a uzsorások a nő gépkocsiját kérték, majd újabb követelésekkel álltak elő vele szemben. Miután az eladósodott nő nagyon tartott attól, hogy pénzügyletei a házastársa tudomására jutnak, s ő bántalmazni fogja ezért, a kölcsönadók azt tanácsolták neki, hogy hamisítsa meg férje bankszámláját.

Miután megtette, ezzel kezdték zsarolni, újabb és újabb összegeket követelve tőle. A folyamatos uzsorakölcsönök, illetve a zsarolások következményeként a nőnek négymillió forint kára keletkezett, amiről a férje csak a rendőrségen szerzett tudomást. A nyomozás során a rend-őrök megállapították, hogy az alapi pár másokat is hasonló módon zsarolt.

Ezzel kapcsolatban még folynak az adatgyűjtések. Mivel a nyomozást végző Dunaújvárosi Rendőrkapitányság nem biztos abban, hogy minden esetről tudomása van, kéri, hogy akit a két személy megkárosított, vagy hasonló bűncselekményről tudomása van, jelentkezzen a (25) 510-510-es telefonszámon, vagy tegyen bejelentést a 107-es vagy a 112-es segélyhívók bármelyikén. A zsarolókat a dunaújvárosi rendőrők május 13-án, a lakásukon őrizetbe vették. Mivel azonban az ügyészség előzetes letartóztatásukra péntekig nem tett indítványt a Székesfehérvári Városi Bíróságnak, szabadlábra helyezték őket - tudtuk meg a megyei rendőr-főkapitányság szóvivőjétől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!