Palkovics: Ocskay Gabival lehet, több pontot szerezhettünk volna

FMH - "Lehet, hogy Ocskay Gabival több pontot szereztünk volna, de olyan erős ellenfelekkel szemben játszottunk, hogy helyzetbe kerülni is nehéz volt" - mondta az MTI-nek Palkovics Krisztián.

feol.hu

Palkovics Krisztiánnak  a svájci jégkorong-világbajnokság volt az első, amelyen nem barátjával, a március 24-én szívinfarktusban elhunyt Ocskay Gáborral egy támadósorban lépett pályára.

 "Nem volt a legjobb a hangulat, de megpróbáltuk élvezni a vb minden pillanatát. Hihetetlen erősek voltak az ellenfelek, alig lehetett eljutni a kapuig. Örülök, hogy legalább egy gólt tudtam szerezni. Nehéz megmondani, mi lett volna, ha Gabi velem van. Nagyszerű élmény volt, de most ki kell magam pihennem. Hosszú volt az idény, magyar hokis májusban még soha nem játszott tétmérkőzést. Amikor elvesztettük Kiscsicsót, akkor éreztem úgy, hogy nem akarok több hónapig jég közelébe sem menni. Most jön az a szünet" - jegyezte meg az Alba Volán csatára.
Hozzátette: szó sincs arról, hogy befejezné a sportpályafutását.
"Tárgyalok a fehérvári vezetőkkel. Bízom benne, hogy megint jó, erős csapatunk lesz. Remélem, Ocskay Gabi után kapok egy olyan társat, akivel megint jól érezhetem magam a pályán, és tudunk együtt játszani" - nyilatkozta Palkovics közvetlenül a keddi hazautazás előtt.
Az élvonalba hetven év után feljutott, ám a divízió I-be gyorsan visszakerült magyar csapat 18:55-kor érkezik meg Ferihegyre.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!