A nagycsaládosok az ingatlanadó ellen tiltakoznak!

FMH - A nagycsaládosok számára elfogadhatatlan az ingatlanadó tervezete - mondta Szabó Endre, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) elnöke a szervezet csütörtökön, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.

feol.hu

Az ingatlanadó bevezetése az egész társadalomra nagy terhet róna, ami az alacsony jövedelmű nagycsaládosokra különösen igaz. A nagycsaládosok, mivel sokan laknak egy fedél alatt, általában nagy házakban élnek, ezért az ingatlanadó nekik fokozott megterhelést jelentene. A NOE ezért felkéri a kormányt, hogy erről tárgyaljanak az egyesülettel - közölte az elnök.
Cser Károlyné az egyesület szakértője arról beszélt, hogy a tulajdonos által lakott lakások jövedelmet nem termelnek, hanem elemi szükségletet elégítenek ki. Magyarországon a lakóépületek, lakások mintegy 95 százaléka magántulajdonban van - tette hozzá. A gazdasági válság, a növekvő munkanélküliség, a lakosság rohamos elszegényedése idején elfogadhatatlan a családok fokozódó terhelése - hangsúlyozta a szakértő.
Szombathy Márta, a NOE elnökségi tagja arról beszélt, hogy míg néhány éve egyedi estként jelentek meg a kilakoltatások, jelenleg naponta találkoznak ilyenekkel. Véleménye szerint rövid távon a kormánynak kellene intézkedéseket hoznia ebben az ügyben, főleg a lakásteremtésre felvett devizahitelek  magas száma miatt. Az egyesület információi szerint mintegy egymillióan vettek fel devizaalapú hitelt, és negyven százalékuk ezt nem tudja majd törleszteni, tehát veszélyeztetett helyzetben van.  
Szabó Endre azt is mondta, hogy a növekvő terheknek nemkívánatos demográfiai következményei is lehetnek, hiszen egyre kevesebben vállalnak több gyermeket.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!