Nem fizet osztalékot a Székesfehérvári Hűtőipari Nyrt.

Nem fizet osztalékot, a 2008. évi 161 millió forint nyereséget az eredménytartalékba helyezi a tőzsdén jegyzett Székesfehérvári Hűtőipari Nyrt., határoztak a részvényesek a keddi éves rendes közgyűlésen.

feol.hu

Az idén továbbra is a tevékenység meghatározó eleme marad a zöldség- és gyümölcsfeldolgozás, és a 2008-ban leállított, illetve felfüggesztett készétel projekt feleslegessé vált eszközeinek értékesítése - tájékoztatta Fisli József elnök-vezérigazgató a részvényeseket. A tervek szerint a készétel-üzemet bérbeadással hasznosítanák.
A társaság az idén jelentős beruházást nem tervez.
A közgyűlésen a cég 2008. évi mérlegét  4,15 milliárd forint főösszeggel hagyták jóvá.
Tavaly a Székesfehérvári Hűtőipari Nyrt. árbevétele az elmúlt évben egy év alatt 5,2 százalékkal 4,46 milliárd forintra nőtt. Az üzemi szintű nyereség elérte a 262 millió forintot, ami 27 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. A társaság 135 millió forint pénzügyi bevételt is elkönyvelhetett, így az adózás előtti nyereség 167 millió forint volt, szemben az egy évvel korábbi mindössze 11 millió forint profittal.
A 933 millió forint jegyzett tőkéjű cég saját tőkéje az év végén 1,26 milliárd forint volt, 14,5 százalékkal több az egy évvel korábbinál.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!