Királyi játszópark, avagy új Disneyland épülne!

Székesfehérvár - Disneylandhez hasonló szórakoztatóközpont, fallabdapálya és hozzá kapcsolódó wellnesshotel: ez csak néhány a vidámpark mára hamvába holt hasznosítási elképzelési közül.

Házi Péter

Elvileg már szórakoztatóközpontnak, vagy hotelnek kéne állnia ott, ahol most fiatalok íjászkodnak: a vidámpark hasznosítására nagyon sok ötlet született, ám konkrét kapavágás még egyetlen egy sem. Amikor a 90-es évek legelején a vidámpark már a végét járta, emlékszem, az egyik játék üzemeltetője arról pletykált, hogy németek érdeklődnek a terület után, s egy Disneylandhez hasonló szórakoztatóközpontot hoznának létre. Ebből szemmel láthatóan semmi nem valósult meg...

Aztán néhány éve az Euréka Kft. (később Eurékapark Zrt.) vette meg az önkormányzati terület egy részét, hogy itt nemzetközi versenyek rendezésére is alkalmas fallabdaközpontot és wellnesshotelt építsen. 2008 januárjában arról számoltunk be, hogy a kiadott építési engedély alapján a csónakázótó felé lévő részen felépülhet egy százötven szobás, négycsillagos wellness-, konferencia- és sporthotel. Az építkezést idén tavasszal kezdték volna meg, és 2009 végére meg is nyílhatott volna a komplexum. Ebből annyi valósult meg, hogy eltüntették a romos épületeket, s elbontották az omladozó kerítést.

Tavaly októberben a területet a budapesti központú Wing Zrt. vásárolta meg, s akkor Fürjes Balázs vezérigazgató-helyettes kérdésünkre úgy nyilatkozott, teljesen új terveket kell készíteni. A reményeik szerint 2009-ben megkapható a jogerős építési engedély, és 2010 második felére elkészülhet a szálloda. Az akkori álláspont szerint egy, kétszáz fő befogadására alkalmas konferenciaközpontot és 120-140 szobás szállodát kívántak létrehozni.

Tegnap Knizse Gyula, a körzet képviselője bejárásra hívta a szedreskertieket, ahol a körzet fejlesztései, problémái is szóba kerültek, köztük a vidámpark kérdése is. A körzet képviselője lapunk kérdésére elmondta, két-három héten belül Fehérvárra érkeznek a tulajdonosok, s tájékoztatót tartanak a fejlesztés állásáról. A cégtől szerettük volna megtudni, hogy vajon a gazdasági helyzet átírta-e a terveket, megpróbáltuk elérni Fürjes Balázs vezérigazgató-helyettest, ám egész nap távol volt, így az asszisztensétől annyit tudtunk meg, folyik a koncepcionális tervek készítése, s keresik a hotel lehetséges üzemeltetőjét. Hogy az építkezés mikor kezdődhet, arra nem kívánt választ adni. A körzet képviselője viszont úgy tudja, 2010 végére, 2011 elejére tervezik a hotel beindítását.

A volt vidámpark önkormányzati tulajdonban álló részén a Királyi Séta keretében épülhet meg a már kiviteli tervekkel rendelkező királyi játszópark, mintegy 200 millió forintból. Ehhez azonban még alá kell írni a támogatási szerződést, ami állítólag hamarosan várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!