Kerékpárra fel, újra használható a bicikliút!

FMH- A Velencei-tó vízpótlása miatt víz borította a Székesfehérvár-Kisfalud-Dinnyés közötti kerékpárúton az M7 autópálya alatti szakaszt. A bicikliút péntektől újra használható lesz.

feol.hu

Befejeződött a Velencei-tó vízpótlása Közölte lapunkkal   Csonki István, a A Közép-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság vezetője. Az igazgatóság március 16-án reggel 8 órakor 154 cm-es vízállásnál kezdte meg a Velencei-tó vízpótlását a Pátkai tározóból azért, hogy az idegenforgalmi szezon előtt a tó vízszintje a 160-165 cm körüli értéket elérje. A Velencei-tó vízállása csütörtökre 164 cm-re emelkedett, így tegnap reggel 8 órakor a vízpótlást a Pátkai zsilip zárásával beszüntették. A Velencei-tóba átvezetett vízmennyiség 3 millió köbméter. A vízpótlás miatt víz borította a Székesfehérvár-Kisfalud-Dinnyés közötti kerékpárút az M7 autópálya alatti szakaszt. A bicikliút  tisztítási munkák elvégzése után  várhatóan mától, azaz péntektől újra használható lesz  ígérte tegnap az igazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!