Jégkorong-vb: a magyarok az alsóházban folytatják

FMH - A magyar válogatott az alsóházban folytatja szereplését a svájci jégkorong-világbajnokságon, miután kedden 3-1-es vereséget szenvedett a fehérorosz csapattól, így az A csoport negyedik helyén végzett.

feol.hu

A magyarok gólját Peterdi Imre szerezte.
Pat Cortina tanítványai pénteken várhatóan az osztrákok ellen lépnek jégre az első, kiesés elkerüléséért sorra kerülő meccsen.
Eredmény, 3. forduló:
A csoport:
Fehéroroszország-Magyarország 3-1 (1-0, 0-1, 2-0)

Zürich-Kloten, 4710 néző, v: Hansen (norvég), Kurmann (svájci), Bouguin (francia), Szemjonov (észt)
gól: Kaljuzsnyij (4.), Ugarov (55.), Grabovszkij (60.), illetve Peterdi (26.)

Egyszerű volt a képlet: a magyaroknak 60 perc alatt, azaz 3 pontot érően kellett nyerniük a továbbjutásért, máskülönben a kiesés elkerüléséért rendezendő, csoportutolsóknak kiírt kvartettben találják magukat. 
Az első pillanatokban a magyarok irányítottak, ám Szélig korai kiállítását azonnal góllal büntették a fehéroroszok: szép korongjáratás után Kaljuzsnyij bombázott a hálóba. Ezt követően több magyar helyzet is akadt, de Mezin mindannyiszor hárított. Az egyik legnagyobb lehetőség Vas Márton előtt adódott, de a kapuvasat találta el. Öt másodperc volt hátra a harmadból, amikor Peterdi léphetett ki, egy az egyben találta magát a fehérorosz kapussal, de nem tudta kötényben ellőni a korongot.
A második harmad Vaszjunyin óriási helyzetével indult, de mellé lőtt. A 26. percben végre "megtört a jég", Ladányi került a kapu elé, hatalmas helyzetben egy fantasztikus passzal inkább Peterdi elé játszott, aki az üres kapuba lőtt. A dunaújvárosi támadónak ez már a második gólja volt a tornán, az első fordulóban Szlovákia ellen is eredményes volt. A szünet előtt magasabb sebességi fokozatra kapcsoltak a fehéroroszok, de Szuper remekül védett.
A zárófelvonás magyar kiállítással kezdődött, Palkovicsot küldték ki, ám ezt is átvészelte az együttes. Pat Cortina tanítványai számos tetszetős akciót vezettek, ám Mezin többször bravúrral védett. 4:25-tel a vége előtt Ugarov lépett ki ziccerben, egy csellel elfektette Szupert és a hálóba emelt, megpecsételve ezzel a magyarok sorsát. A végén a magyarok szövetségi kapitánya még lehozta kapusát, ám ebből üreskapus gólt lőttek a fehéroroszok, beállítva ezzel a 3-1-es végeredményt.
A magyarok így a csoport negyedik helyén végeztek és várhatóan az osztrákokkal találkoznak először az alsóházban, pénteken.

Szuper Levente:
"Amire figyelnünk kell, az az, hogy a mérkőzések első öt-tíz percére felvegyük a ritmust. Már nagyon közel vagyunk az élmezőny utáni csapatokhoz. Sajnálom a második gólt, mert hozzáértem a koronghoz."
Peterdi Imre:
"Azt hittem, hogy meg tudjuk nyerni a mérkőzést, mert testközelből egyáltalán nem olyan félelmetesek, mint amekkora a hírük."
Mihail Grabovszkij:
"Minden elismerésem a magyar csapaté. Évről évre egyre magasabb szinten játszik. Kívánom nekik, hogy harcolják ki a bennmaradást, mert nagyon szimpatikusak, és a közönségük is fantasztikus."

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!