Előzetes letartóztatásba helyezték B.Csabát

<b>FMH</b> - Előzetes letartóztatásba helyezte a Veszprém Városi Bíróság pénteken B. Csaba 47 éves zalaegerszegi lakost, akit a rendőrség a Cozma-gyilkossággal összefüggésben vett őrizetbe a zalai megyeszékhelyen.

feol.hu

Váradi Piroska arról nem nyilatkozott, hogy a Cozma-ügyben szerdán, ötödik gyanúsítottként őrizetbe vett B. Csabát mivel gyanúsítják. Nem kívánt nyilatkozni védence előzetes letartóztatásával kapcsolatban B. Csaba ügyvédje sem.
B. Csabát szerdán a veszprémi nyomozók állították elő Zalaegerszegen, a helybeli rendőrök közreműködésével. Az MTI rendőrségi információi szerint nem ismeretlen a zalai hatóságok előtt a most előzetes letartóztatásba helyezett férfi, aki korábban már volt bűntetve, bár ezt sem a rendőrségi, sem a bírósági források hivatalosan nem kívánták megerősíteni.
A Zalai Hírlap online kiadása beszámolt arról, hogy B. Csaba régóta ismert rendőri körökben és nemcsak a Zalaegerszeghez tartozó Pózván, hanem Tatabányán is volt bejelentett lakcíme. A férfi állítólag rokonságban is áll a korábban már letartóztatott gyanúsítottak egyikével. 
A veszprémi Patrióta bárban (nevezik Skorpió bárnak is) február 8-án hajnalban egy nagyobb társaság szóváltásba keveredett az MKB Veszprém ott szórakozó kézilabdásaival, majd a kirobbant veszekedés során meggyilkolták Marian Cozmát, a sportklub és a román válogatott tagját. A rendőrség szerint  a szemtanúk vallomása azt támasztja alá, hogy R. Sándor szúrta le Cozmát.
A bűncselekményben a sporttársuk segítségére siető Ivan Pesic, a klub kapusa, horvát válogatott életveszélyes sérülést szenvedett (egyik veséjét el kellett távolítani), Zarko Sesum, irányító játékos, szerb válogatott pedig  súlyos szem- és arcsérüléssel került kórházba.     
Raffael Sándort és Németh Győzőt, akiket Ausztriában fogtak el a bűntettet követő napon, az osztrák hatóságok pénteken átadták a magyar nyomozóknak (képünkön), s Veszprémben már órák óta tart a kihallgatásuk.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!