Múlt héten rendezték a negyedik motorostalálkozóval kombinált gasztrofesztivált. A nagy sátor ritkán mozduló levegőjében Nagy Róbert László sajtász sajátos sajtolási és oltási eljárásokról, sőt őseink nyomdokairól is mesélt.
Ha trappista, akkor sajt. Sokaknál igaz a fordítottja is, ha sajt, akkor trappista. Vannak tán, akik emiatt húzzák a szájukat, de az is lehet, hogy ők nem a megfelelő trappisták valamelyikét kóstolták.
hideg és meleg salátával is kiváló2020.10.23. 08:00
Akár brokkolikrémleves után és a mákos sütemény előtt, de pont megfelelően könnyed köztes fogásnak számít a grillezett sajt. Amely természetesen a legfinomabb friss kevert salátával.
Nagy Róbert László dégi sajtász pultja előtt mindig három-négy vásárló volt egyszerre a martonvásári termelői piacon. Valamit tehát „jól csinál az öreg”. Beszélgetésünkből kiderült, nem is akármilyen jól.