Cece

2013.09.20. 15:19

Elindulhat a próbaüzem Cecén

Az év végére akár kilencven százalékos készültséget is elérhet a beruházás, hamarosan a próbaüzem is elindul. A lakosokat minden hónapban fórumon tájékoztatják.

Miskei Anita

A település önkormányzatának még 2011 júliusában ítélt meg támogatást a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség szennyvízberuházás megvalósításához. A csatornázási munkálatok 2013 júliusában el is kezdődtek, s azóta minden hónapban lakossági fórumon tájékoztatják a helyieket a beruházásról.

– A szennyvíztisztító telep készültsége már 70-80 százalékos, november végéig teljes egészében elkészülhet, s a próbaüzem is elindulhat. Mindeközben a csatornahálózat kivitelezése is folyik a településen, több mint húsz kilométernyit kell kiépíteni. Eddig 7,5 kilométert építettek már meg a kivitelezők, amit a műszaki ellenőrök is ellenőriztek. Első ütemben a 61 és 63-as főutakon folyik a kivitelezés, hiszen ezek a szakaszok nem csak nagyon forgalmasak, de munkaigényesek is. A nyári hónapokban ennek ellenére szinte zökkenőmentes volt a közlekedés – mondta Varga Gábor, a település polgármestere. Aki hozzáfűzte azt is, hogy a jövő héten végzik a szükséges aszfaltfelmarás utolsó harmadát, majd felkészülnek a télre, sávosan helyreállítják az utakat.

– A jövő év második felében megtörténhet a teljes rehabilitációs helyreállítás a 61-es és a 63-as főutakon. Ezt pályázati forrásból szeretnénk megvalósítani – mondta Varga Gábor. Kiemelte azt is, hogy november, december hónapokban elindulhat a próbaüzem, s abban bíznak, hogy az időjárás kedvező lesz, így 90 százalékos készültségben búcsúzhatnak az idei évtől. Ugyan feszített a tempó, de látványosan haladnak a munkálatokkal, s a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kezelésében lévő utakat is helyreállítják a kivitelezést követően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!