Bulvár

2015.10.29. 09:57

A zombigyártás csak hobbija

Székesfehérvár - A fehérvári tánckedvelők jól ismerik Tombor Tímea nevét: a mindig mosolygós, fiatal nő évekig ropta a színpadon, most gyerekeket tanít a mozgás szeretetére. Hobbiként pedig rémpofákat gyárt.

Kocsis Noémi

Timi főállásban modern táncot tanít a Gorsium iskolában, ovistól a középiskolás korosztályig négy csoportjai van a Táncházban, délutánonként pedig Fit-Kides csoport táncedzője. Koreográfusként és versenyedzőként már korábban is sminkelte a versenyekre készülőket, ehhez jó alapot adott a Vörösmarty Színház különböző produkcióinál eltöltött 13 év. Besegített a fodrászok munkájába is, s mint mondja, kifejezetten élvezte, mikor a nézők nem őt magát, hanem egy-egy munkáját láthatták a színpadon.

- Ráncoltam pár filmben is, a háttérmunka mindig is érdekelt. Néptáncosoknak varrtam ruhákat is, és egyre több ilyen háttérfeladatot vállaltam, mert úgy éreztem, a fiatalokat táncosként már úgysem tudom lekörözni, de tanárként ezzel a tudásommal sokat tehetek, mint sminkes, koreográfus, jelmezkészítő.

Timit itt éppen egyik elkészült zombimodellje támadja meg, a fotós kedvéért

Timi mindig is szeretett pepecselni, ahogy ő fogalmazza meg, s a filmes munkáknál már kezdettől figyelgette, hogyan alakul ki egy szereplő arcán aprólékos munkával egy teljesen új arc a felvitt anyagoknak köszönhetően. Aztán beiratkozott egy ilyen iskolába, egyelőre hobbiként űzi a maszkolást, de a munkáiról megjelent fotók alapján máris nem kevés keresnivalója lenne egy zombifilm stáblistáján.

- Pedig sosem szerettem a filmbeli véres részleteket, a saját véremtől is rosszul leszek... - meséli.  - Munka közben mindig azzal doppingolom magamat, hogy nem igazi az egész, így egy kicsit könnyebb elviselni, de élőben a mai napig viszolygok a sebek látványától...

Ilyen vágásos sebekhez is 4-5 órát kell ülnie a modellnek

Egy egyszerűbb, vágásos, horzsolásos seb elkészítése is beletelhet 4-5 órába, míg a bonyolultabb, "égett" sebesülések akár egy munkanapnyi ülést is jelentenek a színésznek, vagy a modellnek. Gumitejet, viaszt, különböző festékeket használnak, a majdnem igazi vér pedig kukoricakeményítőből és színezékből áll. Miután október 31. Halloween, egy igazán egyszerűen elkészíthető arcfestést kértünk tőle:

- A legegyszerűbb, ha kifehérítjük az arcot, a szem környékét pedig befeketítjük, ezzel kiemelhetjük az arccsontot. Lányoknak hatásos a szájnál elkent vörös rúzs is.

Timinek amúgy nincs kedvenc rémpofája, mint mondja, legszívesebben folyamatosan új és új szörnyek bőrébe bújna. Minél félelmetesebbekbe, annál jobb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!