Bulvár

2010.09.28. 16:27

Dubajban foroghat a Mission Impossible negyedik része

FMH - A világ legmagasabb épületével büszkélkedő Dubajban kezdődhet meg a közeljövőben a Mission Impossible 4 című film forgatása - jelentette a sejkség médiahivatala.

MTI

A közlemény szerint a világ legmagasabb épületével büszkélkedő város három hétig ad majd otthont a négyszáz tagú stábnak és a szereplőknek.
Dubaj az utóbbi években nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy a térség filmgyártásának fontos színterévé váljon: a Dubai Studio City létrehozásával minden feltételt biztosított a nemzetközi produkciók munkája számára és 2004-ben évenként megrendezésre kerülő filmfesztivált indított útjára.
A Dubajban készült filmek között szerepel a Sziriana című politikai thriller és a Kettős játék című kémfilm egyes jelenetei is Dubajban forogtak.
A Mission Impossible című hatvanas évekbeli tévésorozat Brian de Palma rendezésében és Tom Cruise-zal a főszerepben hódította meg a filmvásznat 1996-ban. A vállalkozás olyan sikeresnek bizonyult, hogy 2006-ra trilógiává bővült.
A negyedik epizód Brad Bird rendezésében a tervek szerint 2011 decemberében kerül a mozikba. Bird keze alól korábban olyan Oscar-díjas animációs filmek kerültek ki, mint A hihetetlen család és a L'ecsó.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!