Bulvár

2009.07.09. 08:45

Meghökkentő film a globális felmelegedésről Michael Moore-tól

Los Angeles - Michael Moore felfedte ősszel mozikba kerülő új dokumentumfilmje címét: a Capitalism: A Love Story (Kapitalizmus: Szerelmi történet) a globális felmelegedés okainak nézett utána.

feol.hu

"Tökéletesen aktuális mozi lesz. Minden megvan benne: vágy, szenvedély, romantika és napi 14 ezer állás megszűnése. Ez egy tiltott szerelem, amit nem merünk nevén nevezni. Az ördögbe, mondjuk csak ki: ez a kapitalizmus" - idézte Moore szerdai közleményét a The Variety című szaklap online kiadása (variey.com).

Az Oscar-díjas dokumentumfilmes korábban már bejelentette, hogy Amerikában október 2-tól kezdik forgalmazni a produkciót - egy évvel és egy nappal azután, hogy az amerikai szenátus 700 milliárd dolláros segélycsomagot szavazott meg a Wall Streetnek.

Moore utoljára az amerikai közegészségügyi rendszer kritikájával, a Sicko című dokumentumfilmmel jelentkezett 2007-ben. Az 55 éves filmes 2003-ban kapott Oscar-díjat a Kóla, puska, sültkrumpli című dokumentumfilmjéért.

">A Sicko című dokumentumfilm előzetesét itt megnézheti!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!