Bodajk

2015.03.17. 18:01

Ötödször vetélkedtek a borok, valamint a pogácsák

Bodajk - Sem a borosgazdák, sem a pogácsasütő asszonyok nem vallottak szégyent a versenyben.

Civil Tudósítónktól

Ismét megrendezték Bodajkon az immár hagyománnyá vált Pogácsa és borversenyt. Öt év után az érdeklődés mit sem lanyhult, hiszen idén is nagy létszámban neveztek a szorgos asszonyok és helyi boros gazdák.

Wurczinger Lóránt polgármester köszöntötte a vendégeket, méltatta Bubenik Tibort, akitől a rendezvény ötlete származik, és sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy az ötletgazda már nem kíván aktívan részt venni a rendezvény lebonyolításában, hiszen ahogyan ő fogalmazott: megérett az idő arra, hogy átadja a stafétát a fiataloknak.

Természetesen az érdeklődők is kóstolhattak és voksolhattak is a versengő pogácsákra, borokra. Fotó: a szerző

A rendezvényen a borok és pogácsák ízlelése mellett különféle programok várták az odalátogatókat. A SzívHang Kórus Egyesület tagjai vidám bordalokkal hozták meg a kedvet a borkóstoláshoz. A Rozmaring Nyugdíjas Tánccsoport német nemzetiségi táncokat adott elő, őket követte Jung Károly verssel és prózával. A 3falu Táncműhely pattogó, látványos táncával emelte a rendezvény hangulatát. Az estébe nyúló program részeként fellépett Keller József prózamondó, aki a bor kellemes és kellemetlen hatásairól szólott tréfásan. Az est befejezéseként Abos József hegedű- és szaxofonjátékával mulattatta a vendégeket.

A borzsűri nagy feladat elé volt állítva, összesen 34 nevező borát kellett minősíteniük. A pogácsazsűri örömére a bodajki asszonyok is kitettek magukért, összesen 39 tálca pogácsa illatozott az asztalokon. A pogácsák között különféle házi fortélyokkal készült és ízesített tészták keltek egymással versenybe. A borzsűri tagjai: Varga Béla, Nemes Károly, Wurczinger László, a pogácsazsűri tagjai pedig Bodó Józsefné, Rácz Alajosné, Papp Mártonné voltak.

Természetesen a megjelent vendégek is megízlelhették a pogácsákat, borokat és ők is szavazhattak az általuk legjobbnak ítéltre, miután a zsűrik befejezték az értékelést.

A rendezvény legjobban várt eseménye az eredményhirdetés volt, mely alkalmából a minősítő okleveleket Wurczinger Lóránt polgármester adta át. A borversenyen 4 arany, 12 ezüst, 12 bronzérem, valamint 6 minősítő oklevél talált gazdára. A borzsűri különdíját Rajki Péter bora nyerte el. A pogácsák versenyében 8 kiemelt arany, 13 arany, 18 ezüst minősítő oklevél került kiadásra. A közönség különdíját Stohl Judit töpörtyűs pogácsája és Keresztes József ezerjó-cserszegi bora nyerte el.

Dreskáné Zubán Beáta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!