Bicske

2014.05.29. 09:03

Megszüntették a nyomozást a bicskei fakivágás ügyében

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) megszüntette azt az eljárást, amelyet természetkárosítás gyanújával rendeltek el azért, mert ismeretlenek nagy mennyiségű fát vágtak ki egy bicskei erdőben. A falopás miatt indított eljárást ugyanakkor felfüggesztette a hatóság - erősítette meg a Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata csütörtökön az MTI-nek a Népszabadság információját.

Az NNI büntetőeljárást folytatott ismeretlen tettes ellen, mert a feljelentések szerint egy bicskei erdőrészben a 2013. február 19. előtti napokban, a tulajdonosok és az erdészeti igazgatóság engedélye nélkül ismeretlenek nagy mennyiségű fát termeltek ki, amelynek egy részét eltulajdonították - áll a közleményben.

"A nyomozás során beszerzett adatok, vallomások, valamint szakvélemény a lapján a nyomozó hatóság a természetkárosítás bűntett vonatkozásában a nyomozást 2014. május 22-én megszüntette, illetve a lopás bűntett kapcsán az eljárás felfüggesztéséről határozott" - fogalmazott a rendőrség. 

A Pest Megyei Kormányhivatal szerint senki nem kért engedélyt a fakivágásra az erdészeti igazgatóságtól. A Bicske külterületén lévő csabdi-tükröspusztai erdő Natura 2000-es védelem alatt állt.

Sajtóbeszámolók szerint a kitermelést végző munkások azt mondták, a fák kivágását nem a tulajdonos, hanem egy a miniszterelnökkel kapcsolatban lévő család utasítására végezték el. Lapinformációk szerint a terület két olyan szántó között volt, amelyet Orbán Viktor vejének testvére bérelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!