Bicske

2014.02.26. 21:34

Sikeres felderítések, lezárult ügyek

Bicske – Sikeres esztendőről számolt be a kapitányság 17 településén Balázs Sándor parancsnok. Eredményességük több területen meghaladta a megyei átlagot.

Zsohár Melinda

A Bicskei Rendőrkapitányság 2013-ban kiemelkedő eredményt ért el a bűnügyi nyomozásokban, s a közterületen szolgálatot teljesítő rendőrök teljesítményében is, tájékoztatott Balázs Sándor alezredes, bicskei kapitány. A Batthyány-kastélyban szerdán tartott évértékelő értekezleten részletes adatok hangzottak el a különböző bűncselekmények eredményességi mutatóiról. A rablások felderítése a statisztika szerint 100 százalékos volt, ami csaknem negyven százalékkal magasabb a teljes megyei átlagnál! A garázdaságok, a testi sértések felderítése szintén nagy hatékonysággal történt, a lakásbetörések és a gépjármű feltörések megnyugtató lezárása volt a legalacsonyabb hatékonyságú, ám ezen mutatók is meghaladták a megyei átlagot.

Nem lett több rendőr, dinamikus, lendületes munkával érték el az eredményeket, hangsúlyozta a kapitány.  A Bicskei Rendőrkapitányság vezetői és beosztottjai törekszenek a lakosság szubjektív biztonságérzetének javítására. A Bicskei Rendőrkapitányság illetékességi területéhez tartozó 17 településen mintegy 40 ezren élnek, a kapitányság fontosnak tartja a bűnmegelőzési tevékenységet, a felvilágosítást. Rendszeresen tartanak tájékoztató előadásokat az időskorúaknak, hogy a rájuk leselkedő veszélyekre (például a trükkös lopások) felhívják a figyelmet, ismertessék az áldozattá válás veszélyének elkerülésének módjait.

Bicskei alapötlet és kezdeményezés volt a kerékpárok, elektromos motorok és segédmotorok regisztrálása, ami segített a lopások felderítésében is. Az elmúlt évben négy településen 265 járművet regisztráltak, a többi helységben is elvégzik e munkát május 31-éig. Példásan jó a munkakapcsolat a rendőrkapitányság és társszervei között, valamint az önkéntes szolgálatot ellátó polgárőrökkel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!