Bicske

2011.11.17. 11:33

Terítéken a közélet

Bicske - Sokan érdeklődtek Bicskén a Fejér Megyei Hírlap által szervezett fórum iránt, amely meglehetősen közéleti arculatúvá sikeredett. A hozzászólásokat, kérdéseket nem annyira a hétköznapi elintéznivalók vagy panaszok jellemezték, mint inkább a helyi társadalmat alapjaiban érintő eseméynek, tervek.

Zsohár Melinda

Elekes András főszerkesztő a Nagy Károly Városi Könyvtárban tartott köszöntőjében nem titkolta: Bicskén kevesebben fizetnek elő lapunkra, mint azt szeretné, s mint a lakosságszám azt lehetővé tenné, ám nem adta fel a reményt e téren.
 Néhány helyi  lakos kevesellte a lapban a helyi témákat érintő cikkek számát, bár minden olvasó lokálpatriótaként szemléli  az újságot, s nem lehet mindenkinek a kedvére tenni. A legjelentősebb témafelvetésekről menet közben kiderült, hogy a lap mindegyikről hírt adott, s alaposabb kibontásuknak sincs akadálya. Az alcsútdobozi  Ádám János több pozitív tartalmú hírt kért, valamint a községen kívüli, egykori honvédségi laktanya és lakótelep sorsa érdekelné  - alapos tényfeltárást várna a Hírlap munkatársaitól e tárgyban. A balesetek, bűnesetek valóban helyet kapnak a lap hasábjain, ismerte el Elekes András, ám ezek nagy érdeklődésre tartanak számot, s nem bulváros megközelítéssel, hanem inkább nevelő és tájékoztató célzattal.  Napjaink médiavilágában a lap törekszik az uralkodó trendekkel szemben az értékközvetítő szerepét megőrizni, nyomatékosította a megyei  lap vezetője. 
 A bűnesetek felemlítése kapcsán Balázs Sándor rendőrkapitány leszögezte: a termény- és falopásokat is komolyan veszi a rendőrség, csekély összeg esetén is. Nő az állomány létszáma, s a járőrözés szintén gyakoribbá válik. Tessely Zoltán polgármester,  Iványi Ferencné óvodavezető és Bárányos Gábor iskolaigazgató az integráció sikeres modelljéről számolt be a hallgatóságnak. A jelentős cigány kisebbség spontán szegregációja zajlott le a városban, amelynek megszüntetése érdekében jelentős lépést tett az önkormányzat a jövő és a békés együttélés (!) érdekében.  E téma példaként a lapban is hírt kapott, annál is inkább nem pusztán helyi ügy, hanem az ország egészét érintő társadalmi probléma.  A munkahelyteremtés és a város adóssága kapcsán a polgármester beszámolt a sikerekről is. A gazdasági válság ellenére a város 2008-ban megörökölt kétmilliárd forintos adósságából lefaragtak  háromszázmilliót, s közben komoly fejlesztéseket hajtottak végre.  A zeneiskola új helyre költözött, utakat építettek, elkészült az uszoda, megindult a felújított orvosi rendelőintézetben az egynapos sebészet, szociális bolt nyílt a városban. Probléma a vasútállomás csúfsága, s a környékén uralkodó áldatlan állapotok, amely az önkormányzat, a MÁV és a Vértes Volán együttműködését igényli, s ez íme témául kínálkozik a Fejér Megyei Hírlapnak is!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!