Belföld

2013.03.16. 12:24

Teltház volt Martonvásáron az éjjel

Martonvásár - Mintegy 300-400-an éjszakáztak Martonvásáron, akik az M7-es útról szorultak le. Pénteken kora délután is voltak még az általános iskolában, ahol süteménnyel, étellel-itallal kínálták őket a helybéliek.

Zsohár Melinda

Az általános iskolára akár azt is kiírhatták volna éjszaka, hogy megtelt – számolt be Szabó Tibor polgármester a járási székhely utolsó 24 órájáról. Csütörtökön estefelé lezárták az M7-est, Martonvásárra terelték az autókat a rendőrök. A városka utcáin parkoltak le az ott rekedt kocsik, az utasokat a fűtött iskolába invitálták éjszakára. Ágyak nincsenek itt, mint Bicskén, ahol katasztrófaszobát rendeztek be egyik éven, de ennyi „szállóvendégnek" nem tudtak volna úgysem nagyobb komfortot biztosítani. Egész éjjel kenték a zsíroskenyeret, főzték a teát az önkormányzat dolgozói, a helybéliek, sőt, a Macska fogadó sem számolt fel semmit a szerény étel-italért, ami ennyi embernél nem volt kevés. Reggelre kelvén friss házisüteményekkel kopogtattak be a martonvásári háziasszonyok az iskolai ébredezőkhöz és virrasztókhoz. Kora délután még mindig voltak az iskolában, az óvatosabbak vártak az utak eltakarítására, a biztonságos közlekedés híreire.

A helyi vállalkozók kiküldték munkagépeiket az utakra, Martonvásár és Tárnok között ezek birkóztak a nagy szél miatt újra és újra besöpört utak kitisztításával. A 70-es út immár járható. A polgárőrök is folyamatosan járőröztek, keresték, hol van szükség segítségre. Szabó Tibor polgármester különösen nagy örömmel számolt be róla, hogy noha sok elhagyott jármű vesztegelt az éjszakában, nem érkezett bűncselekményről bejelentés.


Nagyobb térképre váltás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!