Belföld

2009.08.26. 10:42

Romagyilkosságok - Bencze: a testvérpár mind a kilenc helyszínen jelen volt

A romák elleni támadások ügyében előzetes letartóztatásban lévő négy gyanúsított közül a testvérpár mind a kilenc bűncselekmény helyszínén jelen volt - erősítette meg az erről szóló információt Bencze József országos rendőrfőkapitány szerdán a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában.

feol.hu

A másik két férfit egy-egy támadás elkövetésével gyanúsítja az eddigi bizonyítékok alapján a rendőrség - mondta Bencze József, hozzátéve: ez azonban nem zárja ki, hogy ezek a gyanúsítottak több helyszínen ott voltak "más minőségben", például vezethették az autót.
Az országos rendőrfőkapitány közölte, hogy Alsózsolcán tavaly decemberben egy ember lőtt. A Sajó-parton három rapsic 8-10 méterről látta az elkövetőt, amikor az a lövéseket leadta. Mindez nem zárja ki, hogy volt segítője - jegyezte meg Bencze József.
A Nemzeti Nyomozó Iroda kedden arról tájékoztatta az újságírókat, hogy a 6 halálos áldozattal és 5 sérülttel járó, 55 ember életét veszélyeztető bűncselekmény-sorozat ügyében két embert gyanúsítanak mind a 9 támadással, azt nem közölték, a négy férfi (K. Á., K. I., P. Zs., Cs. I.) közül melyik kettőt. A harmadik gyanúsított a rendőrök szerint a Galgagyörkön, a negyedik pedig a Tiszalökön elkövetett bűncselekményben vett részt.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!