Belföld

2009.05.25. 10:36

Kútvíz okozta nitrátmérgezésben meghalt egy lothárdi csecsemő

Meghalt egy háromhetes csecsemő a közelmúltban, mert tápszeréhez rendszeresen nitráttal szennyezett kútvizet adtak hozzátartozói a baranyai Lothárdon - tájékoztatta Fellegi Norbert, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályvezetője hétfőn az MTI-t.

feol.hu

Az ügyben még közigazgatási eljárás keretében indult vizsgálat. A kislány otthonában lett rosszul, mentővel a pécsi gyermekklinikára szállították, de az orvosok az életét már nem tudták megmenteni. A boncolás során derült ki, hogy a halál oka nitrátmérgezés" - mondta el az eset körülményeiről a bűnügyi osztályvezető.
Hozzátette: a rendőrség ennek alapján gondatlanságból elkövetett emberölés miatt kezdett nyomozni ismeretlen tettes ellen. Szakemberek a kútvízből az egészségügyi határértéket jelentősen meghaladó nitráttartalmat mutattak ki. A hozzátartozók azt vallották, hogy bár vezetékes vizük is van, spórolásból inkább a kutat használták, s ettől ők nem lettek rosszul.
Fellegi Norbert megjegyezte, hogy az eset gyanúsítottja idővel egy hozzátartozó lehet, aki gondatlanságáért akár több év szabadságvesztésre is számíthat.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!