Belföld

2009.09.01. 07:31

Huszonötmilliós drogfogás egy szerb autójában

FMH - Négy és fél kilogrammnyi heroinra bukkant a vámosok kábítószer-kereső kutyája a tompai határátkelőhelyen egy szerb férfi autójában; a 25 millió forintnyi drogot lefoglalták, a csempész ellen eljárás indult - tájékoztatta a vám- és pénzügyőrség az MTI-t kedden.

feol.hu

A tompai átkelőnél még a hétvégén jelentkezett belépésre egy szerb állampolgárságú férfi az általa vezetett osztrák rendszámú autóval. A pénzügyőrök kockázatelemzés alapján úgy döntöttek, kábítószer-kereső kutya közreműködésével tételes vámvizsgálatot  tartanak - mondta Némedi Varga Éva, a vám- és pénzügyőrség regionális parancsnokságának sajtóreferense.
A vámosok gyanúja és a kutya szimata nem csalt, hiszen a jármű hátsó lökhárítója mögötti gyári üregből, valamint a csomagtér jobb oldali kárpitja alól 16 csomag, összesen négy és fél kilogrammnyi heroin került elő - közölte a százados.
A 25 millió forint értéket meghaladó kábítószer-szállítmányt lefoglalták, a sofőrt őrizetbe vették, ellen visszaélés kábítószerrel bűntett miatt eljárást indítottak.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!