Belföld

2009.10.07. 09:01

Hadat üzent a Malév a dolgozóknak?

A Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet (LESZ) a tiltakozás minden törvényes eszközével élni fog, miután a Malév vezérigazgatója minden előzmény nélkül felmondta az öt évre kötött jogutódlási megállapodást és ennek részeként a vállalatnál hatályos kollektív szerződést - közölte az érdekképviselet az MTI-vel szerdán.

feol.hu

A LESZ közleménye szerint miközben hónapok óta tárgyalnak a cégvezetéssel az évek óta elmaradt béremelések rendezéséről, a kollektív szerződés kisebb megsértéseiről és a leépítések elkerüléséről, Martin Gauss vezérigazgató szeptember 29-én váratlanul felmondta a vállalatnál hatályos kollektív szerződést.
A szakszervezet szerint Martin Gauss "azért követett el nagy hibát döntésével", mert azt az érzékeny egyensúlyt, azt a munkahelyi békét rúgta fel, ami a légitársaság talpra állításának, zavartalan működésének előfeltétele. A LESZ a továbbiakban ezért nem tud türelemmel lenni a cégvezetés iránt, és a dolgozókkal egyeztetve dönt a válaszlépésekről- fogalmaznak.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!