Belföld

2012.06.06. 07:47

Ellopott nagyértékű festmények: megtalálták a két hiányzó alkotást

Megtalálták a még márciusban egy budai lakásból ellopott több nagy értékű festmény közül az utolsó két hiányzó alkotást - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság kommunikációs osztálya szerdán.

MTI

A rendőrség honlapján olvasható, sajtótájékoztatóra szóló meghívó szerint a március 15-én ellopott festmények közül Kádár Béla Válaszút című festményét és egy ismeretlen németalföldi festő művét találták meg. 
 A rendőrség délelőtt tart az ügyről sajtótájékoztatót.
A lopással vádolt két budapesti férfit még április végén elfogták és előzetes letartóztatásba helyezték. Akkor több értékes alkotást, köztük egy 288 millió forint értékűre becsült Csontváry-festményt is megtaláltak a rendőrök, de a gyanúsítottak nem tettek vallomást, az ellopott alkotásokról pedig nem mondtak semmit a nyomozóknak. 
A tettesek Csontváry Kosztka Tivadar Szerelmesek találkozása című festményét az egyik elkövető apósának VIII. kerületi, Szigony utcai lakásában egy szekrény mögött befalazták, míg a többi képet lakásukon, fóliába csavarva rejtegettek.
Az ellopott képek között volt Szinyei Merse Pál Vadregényes táj és Mednyánszky László Csavargó, valamint Holdsütés című festménye, amelyek a becslések szerint több tízmillió forintot érnek, szintén milliókat ér a Kádár Béla-alkotás is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!