Belföld

2009.04.27. 10:01

Botrányos Pro-Urbe díjátadás Sepsiszentgyörgyön

FMH - Feliratokkal tiltakoztak többen a sepsiszentgyörgyi városházán a Pro Urbe-díj átadásának ünnepségén, amiért a díjazottak között szerepelt egy magyarellenesnek tartott román polgár is.

feol.hu

Az önkormányzat négytagú román frakciójának jelöltje, Buda Stela nyugdíjas tanár kitüntetése ellen az Erdélyi Magyar Ifjak és a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom jelen lévő tagjai tiltakoztak magasba emelt "Egy őszinte NEM a sovinizmusra" és "Egy őszinte NEM a magyargyűlöletre" feliratú lapokkal - írta hétfőn a Háromszék című sepsiszentgyörgyi napilap internetes oldalán.
    
Az 1997-ben alapított Pro Urbe-díjat évente egyszer olyan személyiségeknek ítéli oda Sepsiszentgyörgy önkormányzata, akik a várost és annak lakóit mindenkor a legjobb tudásuk szerint szolgálták önzetlenül, "pénz és taps nélkül". Három magyar és egy román nemzetiségű személy részesül minden évben az elismerésmerésben. A jelölés minden alkalommal vitát vált ki a román és a magyar önkormányzati képviselők között.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!