Belföld

2011.02.10. 14:09

Belvíz - Csökkent az elöntött területek nagysága Békésben

A csapadékmentes időjárásnak köszönhetően tovább csökkent a belvízzel elöntött területek nagysága Békésben, de a tíz belvízvédelmi szakasz közül kilencben változatlanul készültség van érvényben - közölte a Körös-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság csütörtökön.

MTI

A belvízzel elöntött területek nagysága több mint 7 négyzetkilométerrel, csaknem 336 négyzetkilométerre mérséklődött, ugyanakkor még mindig másodfokú a riasztás a szeghalmi, a gyomai és a dögös-kákafoki területen, további hat szakaszon pedig a legalacsonyabb szintű a riasztás.
Víz alatt áll 105 négyzetkilométer vetés, csaknem 136 négyzetkilométer szántó, mintegy 49 négyzetkilométer rét és legelő, valamint több mint 50 négyzetkilométernyi egyéb művelési ág alá tartozó terület.  
Az önkormányzatok közül még mindig 13 településen védekeznek: háromban - Szarvason, Csorváson és Mezőberényben - másodfokon, 10-ben pedig első fokon küzdenek az elöntések ellen.
A belvízvédelmi munkálatokban szerdán 58-an vettek részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!