Belföld

2009.08.18. 11:49

A megyei elnökök az MSZP területi listáinak az élén

A területi választási listák negyedét fogadták el az MSZP megyei szervezetei, szeptember-október fordulóján mindenhol jóváhagyják a listát a jövő évi parlamenti választásra készülve. Várhatóan szinte mindenhol a megyei elnökök vezetik majd a listát - derül ki az MTI összesítéséből.

feol.hu

Budapesten Lendvai Ildikó pártelnök, Pest megyében Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter, megyei elnök, Heves megyében Sós Tamás helyi elnök, Jász-Nagykun-Szolnok megyében Szekeres Imre elnökhelyettes, honvédelmi miniszter, Komárom-Esztergom megyében pedig Lukács Zoltán megyei elnök vezeti a területi listát - ezekről már döntöttek az MSZP területi szervezetei.
A többi megyében szeptemberben, vagy október elején döntenek arról, kik kerülnek a területi listákra.
Az MTI által megkérdezettek azt mondták: várhatóan a megyei elnökök vezetik a listákat, kivétel ez alól Baranya megye, itt Szili Katalin ősszel leköszönő házelnök áll majd az első helyen Puch László megyei elnök helyett.
Lendvai Ildikó pártelnök múlt pénteken úgy nyilatkozott: az MTI-nek: végéhez közeledik a 2010-es országgyűlési képviselő-választás jelöltjeinek kiválasztása, az egyéni választókerületi jelöltek túlnyomó többsége megvan, ősszel a megyei listákat is összeállítják a szervezetek.
Elmondta azt is, hogy az MSZP országos listáját a november végére, december elejére tervezett kongresszus fogadja el, a párt legfelső döntéshozó testülete dönt a választási programról, és az azt megvalósítani akaró miniszterelnök-jelölt személyéről is.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!