Belföld

2015.07.07. 08:16

Halálos áramütés ért két munkást Monoron (frissítve)

Halálos áramütés ért két munkást kedd délelőtt munka közben Monoron, egy harmadik embert életveszélyes sérülésekkel vittek kórházba. A baleset miatt csaknem hatszáz fogyasztónál nincs áram a településen.

Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője korábban az MTI-nek elmondta, hogy a Nemzetőr utcában egy felújítás alatt lévő épület munkálatai során a munkások egy alumíniumállványzatot helyeztek arrébb, amikor az állvány hozzáért a nagyfeszültségű felsővezetékhez.

Két munkás a helyszínen meghalt, egy harmadikat a mentők tájékoztatása szerint életveszélyes sérülésekkel vittek kórházba.

A katasztrófavédelmi szóvivő később azt közölte az MTI-vel: 580 fogyasztónál szünetel az áramszolgáltatás Monoron, mert a délelőtti baleset miatt áramtalanítani kellett a nagyfeszültségű felsővezetéket.

Csámpai Attila elmondta, hogy a baleset körülményeit jelenleg is vizsgálják, a helyszínelés több órán át tarthat; az áramszünet közintézményt nem érint, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Büntetőeljárást indított a rendőrség

Foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétség gyanúja miatt indított büntetőeljárást a rendőrség annak a balesetnek az ügyében, amelynek során három embert ért áramütés munkavégzés közben kedd délelőtt Monoron - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a honlapján.

A közleményben azt írták: három munkást ért áramütés egy monori épületen végzett munkálatok során, a baleset következtében egy 26 éves és egy 23 éves férfi olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a helyszínen meghalt, harmadik társukat a mentőszolgálat munkatársai - az elsődleges adatok szerint - életveszélyes sérülésekkel vitték egy budapesti kórházba.

A nyomozóhatóság munkatársai megkezdték a helyszíni és a halottszemlét, az eset körülményeit szakértők bevonásával vizsgálja a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!