Belföld

2012.11.10. 16:01

Ködös reggel várható

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése a várható időjárási helyzetről az ország és Európa területére vasárnap estig.

MTI

Várható időjárás az ország területére vasárnap estig

Éjszaka ismét többfelé képződik köd, elsősorban délnyugaton és északkeleten a szélvédett területeken. Vasárnap a köd nagy része feloszlik, fátyolfelhős, napos idő valószínű, csupán helyenként, északkeleten marad ködös a levegő. Estig számottevő csapadék nem lesz. A déli, délkeleti szél több helyen megerősödik.
   
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 2 és 7 fok között valószínű.
   
A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 11 és 16 fok között alakul, a tartósabban ködös északkeleti tájakon lehet néhány fokkal hűvösebb.

 

Az időjárási helyzet Európában

Közép-Európa felett magasnyomás helyezkedik el. Területén változóan felhős, párás, helyenként tartósan ködös az idő. A hőmérséklet csúcsértéke a napos részeken 15 fok közelében, a ködös vidékeken csak kevéssel 5 fok felett alakul. Nyugat-, illetve Kelet-Európa időjárását ugyanakkor ciklonok alakítják. A szárazföld keleti felén sok a felhő; északon már csak 0, +5, délen viszont többnyire 12, 17 fok közötti hőmérsékletet mérnek. A 15. hosszúsági körtől nyugatra is erősen felhős az ég, a kontinens nyugati partvidéke mentén húzódó frontrendszer hatására Nyugat-Európában többfelé esik az eső. Ez a frontrendszer fokozatosan keletebbre helyeződik.
   
A front előtt - Kárpát-medence fölé - a magasban enyhe levegő áramlik, és több helyen megerősödik a szél, így vasárnap már kevesebb helyen marad meg köd.

   

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!