Belföld

2012.07.01. 11:41

Két riasztás pár órán belül - Ketten is elmerültek a Balatonban

Veszprém - Egy tizenéves fiú Révfülöpnél, pár órával később pedig egy 50 éves férfi Siófoknál merült el a vízben, a vízimentők csak a holttestüket találták meg.

feol.hu

Három hajó (köztük a Rupert Sürgősségi mentőhajó) és a Légimentők helikoptere is kereste azt a tizenéves fiút, aki a Napfény Kempingből indult úszva a Szigeti Strand irányába, és a kempingben többen is látták elmerülni - tájékoztatta lapunkat Tar Mihály, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának (VMSZ) szóvivője. A Rupert sürgősségi mentőhajó 9 óra előtt pár perccel kapta a riasztást, egy perccel később a közeli strandon szolgáló vízimentő is jelezte, hogy bekapcsolódott a kutatásba. A holttestet másfél órás keresés után találták meg, a szemtanúk által megjelölt helyszíntől mintegy 10-15 méterre, 160 centiméter mély vízben.

A korábbi hírekkel szemben nem egy lány, hanem egy fiú vesztette életét, a bejelentés egy külföldi állampolgártól érkezett, feltehetően tőle származott a téves, mint kiderült bizonytalan információ. Az MTI úgy értesült, hogy az áldozat egy 11 éves holland fiú.

A révfülöpi keresés helyszínéről 11 óra körül újabb esethez riasztotta az OMSZ a Rupert Sürgősségi Mentőhajót. A jelzés szerint Siófokon, a Szabadi-Sóstón, a Tömörkény utcai strandon láttak egy 50 év körüli férfit elmerülni a vízben. A VMSZ két hajóval indult a helyszínre. Az MTI tájékoztatása szerint a férfi vasárnap két gyermekével indult vízibiciklizni, majd a két és fél méteres vízbe ugrott és elmerült. A kutató vízimentők 13 óra után nem sokkal a SONAR monitorján fedezték fel a férfi holttestét a víz alatt. A baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!