Belföld

2012.03.31. 13:07

Jobbik: a Fidesz az MSZP útját járja

Jobbik szerint a Fidesz az MSZP útját járja azzal, hogy a kormánypárt megtartja pozíciójában a köztársasági elnököt, mint ahogy a szocialisták sem váltották le a miniszterelnöküket a botrányai után.

MTI

Szilágyi György országgyűlési képviselő, a Jobbik budapesti elnöke szombati sajtótájékoztatóján azt mondta: a Fidesz-KDNP azért kapott kétharmados többséget a választóktól, hogy "ne éljünk tovább következmények nélküli országban". Mint fogalmazott, Orbán Viktor kormányfő a korábbi diktatúránál is szörnyűbbet épít.
   
A miniszterelnök pénteki - még az államfő nyilatkozata előtt tett - kijelentésére utalva a jobbikos politikus azt mondta: nincs olyan, hogy valakinek a személye sérthetetlen, mert ha valaki bűnt követett el, akkor annak következménye kell hogy legyen.
   
Szilágyi György azt mondta: hétfőn az Országgyűlésben vitanapot kezdeményeznek, hogy a pártok és a képviselők kifejthessék, mi a véleményük Schmitt Pálról. Emellett beterjesztik alkotmánymódosító javaslatukat arról, hogy az államfő elmozdítása után a nép közvetlenül választhassa meg a köztársaság elnökét. Ezen a választáson akár Schmitt Pál is elindulhat - tette hozzá.
   
A Lánchíd pesti hídfőjénél tartott sajtótájékoztatón - ahonnan előző este több jobbikost is előállított a rendőrség, mert a hídon megpróbálták akadályozni a közúti forgalmat - Szilágyi György azt mondta: az emberek jogos felháborodásukban cselekedtek, és szerintük a rendőrség "a 2006-os brutalitásához hasonló módszerrel és vehemenciával" bánt a tüntetőkkel, és hamis dokumentumok, határozatok alapján akarnak eljárni velük szemben.
   
Takács Krisztián, a Jobbik ifjúsági tagozatának tagja, aki maga is érintettje volt a rendőri eljárásnak, azt mondta, nem szólították fel háromszor a tüntetőket, mielőtt előállították volna őket, és ezt videofelvételekkel is bizonyítani tudják. 
   
Szilágyi György azt követelte: a rendőrség részéről is szűnjön meg a kettős mérce, mert míg az LMP-s tüntetőkkel úgy bánnak, mint a hímes tojással, és a parlament közkegyelmet ad a tüntetőknek, addig a jobbikosokkal szemben ugyanúgy lépnek fel, mint 2006-ban, brutálisan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!