Belföld

2012.02.07. 09:39

Várkörúti gyilkosság: csak az ítélethirdetés van hátra

Székesfehérvár - A genetikai szakértőt meghallgatták, az ügyész és a két védő elmondták perbeszédeiket. A Várkörúton elkövetett gyilkosság ügyében csak az ítélethirdetés van hátra.

feol.hu

A székesfehérvári törvényszéken, a megyei bíróságon hétfőn befejezte a bizonyítási eljárást Morócz Emil tanácsa. Még meghallgatták az igazságügyi genetikai szakértőt, aki kifejtette: a vizsgálatra kijelölt tárgyakon, anyagokon talált közös minták az áldozat, K. Tamás mellett származhattak az első rendű vádlottól, B. Rolandtól, míg a ragasztószalagon fellelt minták lehettek egy nőé.

Aztán következtek a perbeszédek. Az ügyész elmondta, hogy álláspontja szerint mit követtek el a 2010. május 26-án, a Várkörúton történt emberölés vádlottjai, B. Roland és K. Krisztina, az áldozat lánya. Az ügyész úgy véli, hogy előre kitervelten történt az emberölés: a két fiatal elhatározta, hogy megölik a férfit, mert az ellenezte kapcsolatukat, és meg akarták szerezni a várkörúti ingatlan tulajdonjogát. Ez azt jelenti, hogy nyereségvágyból követték el a bűncselekményt, és nem csak a lakást, de K. T. egyéb vagyonát is akarták. Különös kegyetlenséggel történt az emberölés, mert több, mint 20 szúrás, sérülés volt az áldozaton, közülük az egyik 17 centiméter hosszan, mélyen felvágta a nyakat. Az ügyész az első rendű vádlottra B. Rolandra, mint tettesre és a másodrendű vádlott K. Krisztinára, mint bűnsegédre végrehajtható fegyházbüntetést és közügyektől eltiltás mellékbüntetést kért.

Mind a két ügyvéd vitatta a tényállást, a bizonyítékok megalapozottságot, az előre kiterveltséget, a nyereségvágyat és a különös kegyetlenséget is. Úgy vélték, a felhozott bizonyítékokra nem lehet döntést alapozni. Az utolsó szó jogán a vádlottak is szólhattak. B. Roland állította, nem követett el bűncselekményt, és társa ártatlanságát is bizonygatta. Ítélet a hét közepén lesz.

Várkörúti-gyilkosság - Előre kitervelték?

Székesfehérvár - Az áldozat édesanyja szerint több momentum is az előre kiterveltségre utal. A különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés fiatal vádlottjai ugyanakkor tagadják, hogy így történt volna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!