Belföld

2011.12.29. 11:41

Az MTVA levélben kérte a rend helyreállítását

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) levélben kérte a rend és a zavartalan működés helyreállítására a közmédia gyártóbázisának tulajdonosát - közölte Cserháti Ágnes, az MTVA szóvivője csütörtökön az MTI-vel.

MTI

Az MTVA "levélben kérte a közmédia Kunigunda utcai gyártóbázisa tulajdonosát, hogy jogszerű és békés eszközökkel tegyen meg mindent a rend és a zavartalan működés helyreállítása érdekében, ezért üdvözli a tulajdonos ma reggeli intézkedéseit" - áll az MTI-hez eljuttatott közleményben. 
A kommüniké szerint az MTVA kijelenti, hogy "a gyártóbázis A épülete előtti kordont nem a biztonsági őrök, hanem a jogellenesen területet foglalók helyszínre érkező szimpatizánsai bontották le".
Az MTVA vezetői csütörtök reggel fogadták az MSZP parlamenti képviselőit, tájékoztatták őket a kialakult helyzetről, hangsúlyozva, hogy az MTVA a törvényesség oldalán áll. Az MTVA vezetése kész arra, hogy a tényekről szóló tájékoztatást adjon valamennyi parlamenti politikai erő képviselőinek - zárul a közlemény.
Csütörtök reggel mintegy húsz szimpatizáns ledöntötte az MTVA óbudai, Kunigunda úti épületénél az éhségsztrájkolókat körülvevő kordont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!