Belföld

2011.07.04. 09:53

Ülésezik a nemzetbiztonsági bizottság, a téma az őrizetbe vételek

Megkezdődött hétfőn 11 órakor a parlament nemzetbiztonsági bizottságának zárt ülése, ahol a tervek szerint a nemzetbiztonsági szakszolgálatok volt vezetői és az egykori titokminiszter őrizetbe vételével kapcsolatos kérdéseket tárgyalják meg a képviselők.

MTI

A testület ülésén a bizottság kormánypárti és ellenzéki tisztségviselői és tagjai mellett a külföldön tartózkodó Pintér Sándor belügyminiszter kivételével valamennyi megjelenési kötelezettséggel terhelt állami szerv képviselője megjelent. Az ülésen így részt vesz Bolcsik Zoltán, a Nemzeti Védelmi Szolgálat főigazgatója, Kovács Árpád, a legfőbb ügyész helyettese, katonai főügyész és az ügyekben eljáró ügyészek.
Vadai Ágnes, a testület szocialista elnöke vasárnap hívta össze a bizottságot. Hihetetlennek nevezte, hogy az elmúlt napokban olyanokat gyanúsítottak meg államellenes bűncselekménnyel, akiknek hivatalból feladatuk az ilyen bűncselekmények leleplezése.
A Budapesti Katonai Ügyészség kedd este gyanúsítottként hallgatta ki Galambos Lajost. A polgári elhárítás kémkedéssel gyanúsított volt vezetőjét pénteken házi őrizetbe helyezte a Fővárosi Bíróság Katonai Tanácsa. Aznap Szilvásy Györgynél tartottak házkutatást, majd a volt titokminisztert is kihallgatták és őrizetbe vették. Szombaton gyanúsítottként hallgatták ki, majd szintén őrizetbe vették Laborc Sándort, a Nemzetbiztonsági Hivatal korábbi főigazgatóját.
Vadai Ágnes szerint a nemzetbiztonsági bizottságnak nemcsak joga, de kötelessége is megismerni az ügyet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!