Belföld

2011.07.04. 04:59

Lapinformációk: az ügyészség bűnpártolással gyanúsítja Laborcot

Bűnpártolással gyanúsítja a katonai ügyészség Laborc Sándort, a Nemzetbiztonsági Hivatal volt főigazgatóját a kémkedéssel meggyanúsított Galambos Lajos ügyében - írta hétfői számában a Népszabadság és a Magyar Hírlap.

MTI

A Magyar Nemzet szerint hétfőn, illetve kedden az ügyészség kezdeményezi az őrizetbe vett Szilvásy György volt titokminiszter és Laborc Sándor előzetes letartóztatását. 
Valamennyi lap megemlíti: a pénteken házi őrizetbe helyezett Galambos Lajos, az NBH volt főigazgatója vallomásával összefüggésben gyanúsították meg Szilvásy Györgyöt és Laborc Sándort. 
A lapok több felvetésről is beszámolnak, miszerint az államellenes bűncselekmény az Egymásért Alapítvány eljárásával, illetve a Mol-részvények - ahogy a Magyar Hírlap és a Magyar Nemzet fogalmaz - orosz kézre juttatásával függ össze. 
A Népszava pontosan meg nem nevezett értesülésekre hivatkozva a bombagyárosként ismert Dietmar Clodo ügyével hozta összefüggésbe Laborc őrizetbe vételét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!