Belföld

2011.07.05. 15:49

EU-elnökség - Fidesz: Orbán Viktor kiállt Magyarországért

A Fidesz szerint Orbán Viktor miniszterelnök kiállt Magyarországért az Európai Parlamentben kedden; a párt visszautasítja a magyar EU-elnökséget ért kritikákat és kiáll a kormányfő mellett.

MTI

A Fidesz frakció keddi, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a magyar miniszterelnök a strasbourgi meghallgatásán is bebizonyította, hogy bár európai politikus, de "Magyarország érdekeit tartja szem előtt".
Hangsúlyozták, hogy a magyar EU-elnökség a "a magyar szocialisták által bujtogatott nemzetközi baloldal folyamatos támadása ellenére" az elmúlt fél évben sikeresen elvégezte vállalt feladatait és teljesítette kitűzött céljait.
A kormánypárt szerint siker a roma- és a Duna-stratégia elfogadása, a Horvátország EU-csatlakozásával kapcsolatos tárgyalások lezárása, illetve a határvédelem megerősítése.
A miniszterelnök az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén elmondott beszédében összegezte a június 30-án zárult magyar elnökség eredményeit. Orbán Viktor azt mondta, Európa most erősebb, mint fél éve, a magyar EU-elnökség kezdetén volt, de a választópolgárok ezt egyelőre nem így érzékelik, az euróövezet helyzete és a görög válság hírei miatt. Megállapította, hogy a magyar elnökség teljesítette a kitűzött célokat, amelyekkel hozzá kívánt járulni Európa megerősítéséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!