Belföld

2011.06.20. 11:37

Parlamenti határozattervezet a Kárpát-medence magyar kulturális örökségéről

A Kárpát-medencei Magyar Autonómia Tanács (KMAT) kezdeményezésére országgyűlési határozattervezet készül a Kárpát-medence kulturális örökségének stratégiai jelentőségéről, a javaslat bevezetné a magyar nemzeti örökség címet is.

MTI

Tíz éve, 2001. június 19-én fogadta el az Országgyűlés a kulturális örökség védelméről szóló és az úgynevezett státustörvényt, ami jól szimbolizálja, hogy a kulturális örökségvédelem a nemzetpolitika egyik eszköze - mondta a két jogszabály tízéves jubileuma alkalmából tartott hétfői budapesti sajtótájékoztatón Tamási Judit, a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal elnöke.
Tőkés László református püspök, EP-képviselő bejelentette: megkezdődött a Kárpát-medence magyar kulturális örökségéről szóló parlamenti határozattervezet kidolgozása. A javaslat létrehozna egy magyar nemzeti értéktárat, bevezetné a magyar nemzeti örökség címet és többek között ösztönözné az anyaországi és határon túli magyar területek közötti turizmus fejlesztését is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!