Belföld

2011.06.01. 14:18

MSZP: bírálja felül a kormány a felnőttképzések felfüggesztését

Az MSZP felszólítja a kormányt, hogy azonnali hatállyal bírálja felül a felnőttképzések állami támogatásainak felfüggesztését, mert ez az intézkedés hosszú távon 25-30 ezer ember egzisztenciáját veszélyezteti - jelentette ki az ellenzéki párt szóvivője szerdán Budapesten.

MTI

Török Zsolt azután nyilatkozott, hogy Czomba Sándor foglalkoztatásért felelős államtitkár a sajtóban megjelent információk szerint arra utasította a megyei munkaügyi központokat, hogy függesszék fel az eddig betervezett felnőttképzési tanfolyamokat és leállította a START-kártyákhoz és a felnőttképzésekhez kapcsolódó tb-járulékkedvezmények kifizetését.     A szocialista politikus szerint, ha a hír igaz, akkor "a kormány ostoba", ezzel a döntéssel ugyanis súlyos károkat okoz 200 munkaadói szervezetnek és közel ezer munkaadónak, akik START-kártyával foglalkoztatnak munkavállalókat, valamint 25-30 ezer ember egzisztenciáját veszélyezteti.     Török Zsolt arra is felhívta a kormány figyelmét, hogy ez az intézkedés törvénytelen módon rúgja fel a munkaadókkal kötött szerződéseket, hiszen a cégek a korábban ismert feltételek alapján vettek fel munkavállalói szempontból hátrányos helyzetű embereket (pályakezdőket, 50 év felettieket, vagy GYES-ről és GYED-ről visszatérőket.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!