Belföld

2011.06.07. 13:39

Az MSZP arra kéri az államfőt, ne írja alá az alkotmánymódosítást

Az MSZP arra kéri Schmitt Pál köztársasági elnököt, hogy ne írja alá a hétfőn elfogadott alkotmánymódosítást.

MTI

A szocialisták keddi, az MTI-hez eljuttatott közleményükben felszólították a kormányt, "helyezze hatályon kívül" a korhatár előtti nyugdíjak megvonását, csökkentését és szociális ellátássá alakítását lehetővé tévő, a parlament által hétfőn megszavazott alkotmánymódosítást; ellenkező esetben pedig Schmitt Pál köztársasági elnököt kérik fel arra, hogy ne "fogadja el" a jogszabályt.
Mint írják: az országnak békés építkezésre van szüksége, nem tönkretett életekre, sok százezer ember megalázására, ellehetetlenítésére, létbiztonságának veszélyeztetésére.
Az MSZP reagált Orbán Viktornak a TV2 Napló című műsorában vasárnap elhangzott szavaira is. A miniszterelnök azt mondta: az ország nem tudja elfogadni, ha azok, akik felesküdtek a rendre, füstbombákat dobálnak, vízcsapokat törnek le, túllépik a törvény által megengedett határokat és fenyegetőznek, ez azt jelenti, hogy dezertáltak, átálltak a rendetlenség oldalára.
 A szocialisták szerint ezzel szemben a Lázár-Balsai-féle alkotmánymódosító javaslat lépte azt a határt, amely egy jogállamban átléphetetlen, az pedig "szimpla logikai ujjgyakorlat, hogy a jogtalansággal szembeni fellépés a jog talaján áll", s a nyugdíjkedvezmények megvonása ellen tiltakozó rendvédelmi dolgozók a rendet és a jogot védik azokkal szemben, akik sárba tiporják őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!