Belföld

2011.06.02. 09:03

A lengyel elnökség egyik legfontosabb eseménye a keleti partnerségi csúcstalálkozó lesz

A 2011. második félévi lengyel EU-elnökség egyik legfontosabb eseménye a szeptemberi végi keleti partnerségi csúcstalálkozó lesz, amelyen Orbán Viktor magyar miniszterelnök társházigazdaként lesz jelen - mondta Mikolaj Dowgielewicz lengyel külügyi államtitkár Győri Enikő európai uniós ügyekért felelős államtitkárral közösen tartott csütörtöki sajtótájékoztatóján.

MTI

Győri Enikő kétoldalú egyeztetéseket folytatott lengyel partnerével az EU-elnökség átadásáról, előző nap pedig a jelenlegi spanyol-belga-magyar és a következő lengyel-dán-ciprusi EU-elnökségi trió Európa-ügyi államtitkárai tartottak együttes ülést Budapesten az átadandó legfontosabb ügyekről.
Győri Enikő elmondta: 28 nap van hátra a magyar elnökségből, egyben egy három féléves elnökségi trió időszaka is lezárul. Meggyőződése szerint az EU erősebb lesz a magyar elnökség végére, olyan politikákat sikerült ugyanis előrevinni, amelyek révén mélyül a tagállamok közötti együttműködés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!