Belföld

2011.05.03. 09:54

Január 1-jével létrejöhet a kormánytisztviselői döntőbizottság

Jövő év január 1-jével létrejöhet a kormánytisztviselői döntőbizottság, amely egy országos hatáskörrel rendelkező, belső jogorvoslati fórum lenne.

MTI

Erről a közigazgatási tárca parlamenti államtitkára beszélt kedden az Országgyűlésben, a kormány- és köztisztviselők jogállásáról szóló törvények módosításának vitájában. A jogszabályok változtatása azért szükséges, mert az Alkotmánybíróság eltörölte a Ház azon korábbi döntését, amely lehetővé tette az érintettek indoklás nélküli elbocsátását. Az új előterjesztés alapján a munkáltató a felmentést köteles indokolni, és bizonyítani, hogy a felmentés indoka valós és jogszerű.
Rétvári Bence expozéjában elmondta: a javaslat szerint 2012. január 1-jétől létrejönne a kormánytisztviselői döntőbizottság, amelyhez a tisztviselő a jogviszonyából származó igény érvényesítése érdekében fordulhatna, így különösen a jogviszony megszüntetésével, az összeférhetetlenséggel, a minősítéssel, a teljesítményértékeléssel összefüggésben, valamint fegyelmi és kártérítési ügyekben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!