Belföld

2011.05.25. 13:22

Cozma-ügy: súlyosbították a vádat

Veszprém - Befejeződött a Cozma-ügy gyilkossági tárgyalásának bizonyítási eljárása, az ügyészség képviselője végindítványában az első, másod és harmadrendű vádlott esetében súlyosbította a vádat, a hatod és hetedrendűnél pedig pontosította.

Halmos György

Az ügyészség Raffael Sándort, Németh Győzőt, valamint Sztojka Ivánt több emberen elkövetett emberölés kísérletével vádolja, amit társ tettesként követtek el. A vádiratban az Ivan Pesics sérelmére elkövetett veseszúrást életveszélyt okozó testi sértés bűntettének minősítették, azonban a bírósági szakaszban az igazságügyi orvos szakértők többször is megerősítették, hogy a sportoló rövid időn, alig fél órán belül elvérzett és meghalt volna, ha nem kerül kórházba. Az ügyésznő szólt arról is, hogy Raffael Sándor kése legalább 15 centiméter hosszúságú és három centiméter szélességű volt.

A szerdai tárgyalási napon iratismertetést tartottak, illetve dr. Németh Balázs tanácsvezető bíró még öt tanú vallomását ismertette. A gyilkossági ügy nyomozati anyaga 67 kötet, több mint 13 ezer oldal, a bűnügyi költség meghaladja a 73 millió forintot. Az iratismertetés során elhangzott, hogy a bűncselekmény után még a csatornákat is átkutatták a helyszín közelében a gyilkos fegyver után, eredménytelenül. Később Veszprémtől két kilométerre a 8-as főúton találtak egy kést, de kiderült, annak nincs köze a bűncselekményhez.

Az ismertetéskor elhangzott, hogy Raffael Sándort és Németh Győzőt Münchenben lakásbetörések miatt korábban két év nyolc hónap börtönre ítélték, valamint kiutasították Németországból, míg Pál Gábor negyedrendű vádlottat gépkocsi feltörések miatt Ausztriából, Bihari Csaba ötöd rendű vádlott pedig Zalaegerszeg belvárosában szamuráj karddal támadt és a lábán megsebesített egy férfit, akivel nézeteltérése volt. Az első, másod és harmadrendű vádlott részére korábban jó pár alkalommal utaltak át itthonról és külföldről jelentősebb összegeket, ami prostitúcióból származott.

A tárgyalás pénteken a vádbeszéddel folytatódik.

Forrás: naplo-online.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!