Belföld

2011.05.23. 09:30

Átfogó rendőri ellenőrzés az M3-as nyírségi szakaszán

Az illegális migráció ellen is irányul az az átfogó rendőrségi ellenőrzés, amelyet hétfőn egész nap tart a rendőrség az M3-as autópálya nyírségi szakaszán - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság sajtószóvivője.

MTI

Az ellenőrzés célja a közlekedés biztonságának növelése, a balesetek megelőzése és a másokra veszélyt jelentő járművezetők forgalomból való kiszűrése mellett az Európai Unió területére irányuló illegális migráció visszaszorítása - mondta Fülöp Gergely.     A százados hozzátette: a mélységi ellenőrzéssel a határon esetleg illegálisan átjutók továbbutazását akarják megakadályozni.     Fülöp Gergely tájékoztatása szerint tavaly 522 tiltott határátlépési ügyben indított eljárást a rendőrség Szabolcsban. Egy évvel korábban még 1193 volt az ügyek száma, amely - a szóvivő szerint - a hatékony határőrizet és a mélységi ellenőrzés eredményeként csökkent. A rendőr százados megjegyezte, hogy a múlt évi 522 eljárás zöme is lejárt vízumok alapján indult. 
A szóvivő kiemelte, hogy az embercsempészés is visszaszorulóban van a térségben, tavaly már csak 22 ilyen ügyben indult büntetőeljárás. Az M3-as autópálya szabolcsi szakaszán hétfő délelőtt az egyik, délután a másik irányból minden járművet leterelnek ellenőrzésre a rendőrök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!