Belföld

2011.05.06. 18:35

A rendőrség eljárást indít a zászlóégetés miatt - hangzott el az MTV-ben

Garázdaság miatt eljárást indít a rendőrség amiatt, hogy a rendvédelmi dolgozók pénteki, budapesti tüntetésén elégettek egy izraeli zászlót - közölte a Magyar Televízió Híradója.

MTI

 A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője, Horváth Katalin Fanni az MTI megkeresésére ezzel kapcsolatban csak annyit mondott: a rendőrség dokumentálja és figyelemmel kíséri az eseményeket, és ahogy eddig megtette, ezután is megteszi a szükséges intézkedéseket.
Az interneten péntek este több helyen is közzétett felvételen az látszik, hogy a tüntetők gyűrűjében meggyújtanak egy fehér textildarabot, amelyen a hivatalos izraeli zászló középponti jelképe, a kék Dávid-csillag látható.
Az áprilisban megkezdett demonstrációsorozattal a rendvédelmi dolgozók kiszámítható, tisztes megélhetést biztosító életpályát követelnek, és azt szeretnék elérni, hogy a hivatásos állományúak változatlan feltételek mellett vonulhassanak nyugdíjba. Emellett jobb munkakörülményeket, korszerű védő- és munkaeszközöket kérnek.
A demonstráció résztvevői reggel Kossuth Lajos szobra előtt gyülekeztek; a folyamatosan duzzadó tömeg estére már pár ezer főt számlált. A Kossuth Lajos téren felépített színpadon egy lécekből ácsolt akasztófát helyeztek el, annak köteléről egy csokor szegfű és egy zacskó narancs lógott - jelentették az MTI tudósítói a helyszínről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!