Belföld

2011.04.06. 15:39

Közműsor-szolgáltatók rezsiköltségéhez járul hozzá a Médiatanács

FMH - Nem nyereségérdekelt, közműsor-szolgáltatói jogosultsággal rendelkező rádiók és televíziók fenntartásának és üzemeltetésének a támogatásáról döntött a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa - közölte a testület szóvivői irodája szerdán az MTI-vel.

MTI

Az ez évre meghirdetett pályázati eljárás első fordulójában hozott döntések révén a testület összesen mintegy 203,3 millió forinttal járul hozzá 48 médiaszolgáltató rezsiköltségéhez. A tanács szerdai döntésével zárta le a rádiók és televíziók számára kiírt pályázat első fordulóját - olvasható a közleményben.
Mint írták, a közösségi médiaszolgáltatók rezsiköltségének 2011. évi támogatására a Médiatanács az idén januárban bocsátott ki felhívást. A pályázattal a tanács a rádiók és televíziók folyamatos tevékenységét támogatja azáltal, hogy hozzájárul fenntartási és üzemeltetési költségeikhez.
Az eljárás első fordulójában az összegből 27 televízió és 21 rádió részesült. A közműsor-szolgáltatók közül 17 televíziót mintegy 75 millió, 14 rádiót pedig 55 millió forinttal támogatott a Médiatanács.
Szintén a fenntartási és üzemeltetési költségei elszámolására 10 nem nyereségérdekelt televízió csaknem 50 millió, míg 7 nonprofit rádió mintegy 24 millió forintot kapott a tanácstól - áll a közleményben.
Kiemelték, hogy csaknem 60 százalékkal több pénz jut a tavalyihoz képest a közösségi médiaszolgáltatók működési költségeire. A pályázatokra az idén 500 millió forint keretösszeg áll rendelkezésre, ebből most az első fordulóban 203 milliót osztottak ki. A fennmaradó összeget a rezsipályázatok további fordulóiban osztják szét.
A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap a pályázati forduló eredményeit közlemény formájában az alap (http://www.mtva.hu/), valamint a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (http://www.mediatanacs.hu/) honlapján teszi közzé.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!