Belföld

2011.03.24. 11:25

MSZP: káros, hogy több pénzt kapnak az egyházi iskolák, mint az önkormányzatiak

Az MSZP szerint iskolaátadási hullámot indítottak el azok a tavalyi jogszabályváltozások, amelyek következtében az önkormányzatok jól járnak, ha lemondanak oktatási intézményeikről valamely történelmi egyház javára.

MTI

Hiller István társadalompolitikai kabinetvezető csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján példákkal alátámasztva kifejtette: az állam ma több pénzt ad egy egyházi iskolának, mint egy ugyanakkora önkormányzati fenntartásúnak. Ráadásul a helyhatóságok azért is érdekeltek az iskolaátadásban, mert az így megspórolt összeget nem kell oktatási célra fordítaniuk - tette hozzá.
A szocialista politikus ezt károsnak nevezte, megjegyezve, hogy az államnak minden iskolafenntartó számára azonos feltételeket kell biztosítania. Hiller István azt is mondta: a Pedagógusok Szakszervezetéhez hasonlóan úgy ítéli meg, alkotmányellenes, ha bármely településen - mivel lakóhelyükön csak egyházi fenntartású oktatási intézmény működik - a gyermekek elveszítik azt a lehetőséget, hogy világnézetileg semleges iskolába járjanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!