Belföld

2011.03.16. 14:20

Megbízási és vállalkozási szerződések tartalmát tette közzé a Miniszterelnökség

Húsz megbízási, illetve vállalkozási szerződés adatait hozta nyilvánosságra szerdán a kormányzati honlapon a Miniszterelnökség.

MTI

A megbízási szerződések között szerepel a Qualiton Alkotó, Művészetszolgáltató Kft.-vel kötött megállapodás nettó 6,8 millió forint értékben, amelynek tárgya tanácsadás és közreműködés a miniszterelnök nyilvános szerepléseivel kapcsolatban, beszéd-előkészítés és kapcsolódó feladatok elvégzése.
A washingtoni nagykövetté kinevezett Szapáry György - aki február 1-jével felmondta megbízási szerződését -, jogalkotás-előkészítési és kodifikációs ügyekben nyújtott szakmai tanácsadásért, nemzetközi gazdasági és pénzügyi folyamatok értékeléséhez kapcsolódó tanácsadásért - különös tekintettel a nemzetközi gazdasági és pénzügyi folyamatok magyar gazdaságra gyakorolt hatására -, valamint a kormányzati összeállítások elkészítésével összefüggő tanácsadásért bruttó 6,8 millió forintot kapott.
Balogh Gábor világbajnok öttusázó, aki sportügyekben ad tanácsokat, 2010. július 1-jétől 2011. május 31-ig szóló megbízási szerződésének összege bruttó 8,2 millió forint.
Tellér Gyula korábbi fideszes országgyűlési képviselő a kormánypolitika társadalomelméleti hátterével kapcsolatos tanulmányok és politikai elemzések készítésére szóló, tavaly szeptember 1-jétől idén május 31-ig tartó szerződésének összege bruttó 5,4 millió forint.
 Balsai István miniszterelnöki megbízott feladatához kapcsolódóan öt megbízási szerződést kötött a Miniszterelnökség - egy céggel és négy magánszeméllyel, köztük Völgyesi Miklóssal, a Legfelsőbb Bíróság büntetőkollégiumának egykori tanácselnökével - a 2010. július 1-je és 2011. május 31-e közötti időszakra. Feladatuk a 2006. évi október 23-ai események kivizsgálásában történő közreműködés, így jogi tanácsadás, irattanulmányozás és szakértői véleményezés.
Ugyanerre a periódusra kötött szerződést a Miniszterelnökség Hegedűs Zsuzsával bruttó 10,9 millió forint értékben. A szociológus feladata tanácsadás társadalmi felzárkóztatás, társadalmi konfliktusok kezelése, ezek megoldására szolgáló jelen és jövőbeli stratégiák kidolgozása, gyakorlatba való átültetése tárgyában.
A vállalkozási szerződések között szerepel a Vármegye Média Kiadó és Szolgáltató Kft.-vel kötött megállapodás az orbanviktor.hu weboldal tervezésére és kivitelezésére, keresőoptimalizálásra, szerverkonfigurálásra és a weboldal üzemeltetésére. A szerződés teljesítésének kezdődátuma 2010. július 29. volt, végdátuma pedig 2010. december 31. Értéke nettó 4,1 millió forint.
Az Orbán Viktor miniszterelnök részvételével zajló események helyszíni teljes fotódokumentációjának elkészítésére a Miniszterelnökség nettó 7,5 millió forintos vállalkozási és felhasználási szerződést kötött a Fókusz-Pókusz Kft.-vel, amely a fotókat ingyenesen a magyar sajtó rendelkezésére bocsátotta. A kft. alapító cégvezetője Burger Barna fotóművész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!