Belföld

2011.03.10. 20:26

Közel 50 kilós bomba robbant - a tűzszerészek befejezték a vizsgálatot Botfán

Halált okozott az a robbanás, mely hétfőn délután történt Zalaegerszeg botfai városrészében. A szakemberek nagy mennyiségű robbanószert találtak az áldozat családi házában és hegyi ingatlanában, sőt egy közeli lakóházban is. A tűzszerészek csütörtökön, kora este fejezték be végleg a helyszíni vizsgálatot.

MTI

 

Kora este végleg befejezték a tűzszerészek a helyszíni vizsgálatot annál a zalaegerszegi ingatlannál, ahol hétfő este egy ember meghalt, egy pedig súlyosan megsérült, amikor egy világháborús bomba a szétvágása közben felrobbant - tájékoztatta a Zalai Hírlapot a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön.

Salamon Róbert közölte: a rendőrségi és honvédségi tűzszerészek a negyedik napra tudták teljesen feltárni és mentesíteni a tragédia helyszínét, a botfai városrészben lévő családi ház melléképületét. A környékbelieknek most már nem kell számítaniuk további kiürítésre és útlezárásokra, mindenki visszatérhetett otthonába.

A robbanás nagy valószínűséggel egy 149 milliméteres, második világháborús tüzérségi rombológránát korongvágóval történő szétvágása közben történt. Az ilyen típusú gránát eredetileg 47 kilogramm össztömegű és gyárilag öt kilogrammnyi TNT robbanóanyagot tartalmaz - értesítette portált csütörtök délután Salamon Róbert rendőr alezredes, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

További részletek, fotók, képgaléria a helyszínről itt, a Zalai Hírlap honlapján!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!